Η BNP Paribas μειώνει 233 θέσεις εργασίας στο Λονδίνο

Μετά την ανακοίνωση 675 θέσεων εργασίας στο Παρίσι, η γαλλική τράπεζα εστιάζει στην επενδυτική τράπεζα στο Λονδίνο. Όλες οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η BNP έχει ήδη αποφασίσει τους πρώτους 100.

Η BNP Paribas μειώνει 233 θέσεις εργασίας στο Λονδίνο

Η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, περικόπτει 233 θέσεις εργασίας στην επενδυτική τραπεζική στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η τράπεζα έχει ήδη αποφασίσει για 100 από τα άτομα που θα απολύσει, τα οποία θα αποχωρήσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το γραφείο τίτλων, που αυτή τη στιγμή απασχολεί 35 εργαζόμενους, θα μειωθεί στο μισό, ενώ όλες οι περικοπές θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του χρόνου, τονίζει η πηγή.

Η BNP Paribas είναι μεταξύ των παγκόσμιων τραπεζών που ελαττώνουν τις δαπάνες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα επιτόκια-ρεκόρ, στις αναταράξεις στις αγορές και στις πιο σκληρές απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εξάλειψη 675 θέσεων στην επενδυτική τράπεζα στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v