Η Thomas Cook αναμένει χαμηλά κέρδη λόγω Τουρκίας

Η ζήτηση έχει πέσει απότομα για τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της εταιρίας, ενώ πτώση εμφανίζει και το Βέλγιο. Οι καλοκαιρινές κρατήσεις έχουν μειωθεί 5%, ενώ για το εξάμηνο που έληξε το Μάρτιο η Thomas Cook εμφάνισε ζημιές 288 εκατ.

Η Thomas Cook αναμένει χαμηλά κέρδη λόγω Τουρκίας

Η ταξιδιωτική εταιρία Thomas Cook Group ανακοίνωσε ότι περιμένει ετήσια υποκείμενα κέρδη στο κατώτερο άκρο του εύρους των προσδοκιών της αγοράς, καθώς έχει μειωθεί απότομα η ζήτηση για ταξίδια στην Τουρκία.

Η εταιρία αναμένει υποκείμενα κέρδη προ τόκων και φόρων για το σύνολο του έτους, μεταξύ 310 και 335 εκατ. στερλινών, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ένα εύρος 310 με 359 εκατ. στερλίνες.

«Η ζήτηση για την Τουρκία –τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας πέρυσι- παραμένει σημαντικά πιο κάτω από τα περσυνά επίπεδα», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser, προσθέτοντας ότι «έχουμε επίσης δει μια απότομη πτώση στη ζήτηση για Βέλγιο μετά την τραγική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το Μάρτιο».

Η Thomas Cook κατέγραψε μια περιορισμένη ζημιά εξαμήνου, για το διάστημα που έληξε στις 31 Μαρτίου, ύψους 288 εκατ. στερλινών, έναντι ζημιάς 303 εκατ. στερλινών την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Τα έσοδα παρέμειναν αμετάβλητα, στα 2,7 δισ. στερλίνες.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016 για προορισμούς εκτός της Τουρκίας, έχουν εμφανίσει μια αύξηση 6% σε σχέση με πέρυσι. Οι συνολικές κρατήσεις, ωστόσο, έχουν περιοριστεί κατά 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v