Η BP πουλά μερίδιο 11,5% της Castrol India

Η θυγατρική της BP, Castrol, σκοπεύει να διατηρήσει το στρατηγικό έλεγχο της Castrol India. Η τελευταία εμφάνισε το 2016 μια ετήσια αύξηση 30% στα κέρδη μετά φόρων, ύψους 95 εκατ. δολαρίων. Η BP εντείνει την ανάπτυξη στην Ινδία.

Η BP πουλά μερίδιο 11,5% της Castrol India

Ο κολοσσός στο πετρέλαιο, BP, ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική του εταιρία, Castrol, πούλησε μερίδιο 11,5% της Castrol India σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές για ποσό που δεν έχει αποκαλυφθεί.

Μετά την πώληση, η Castrol θα έχει στην κατοχή της το 59,5% της Castrol India, επεσήμανε η BP σύμφωνα με το MarketWatch, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να συνεχίσει ως μέτοχος πλειοψηφίας στην εταιρία.

«Η Ινδία αποτελεί βασική αγορά για την Castrol με τρομερές δυνατότητες για ανάπτυξη και είναι μεγάλης σημασίας κομμάτι της παγκόσμιας επιχείρησης μας λιπαντικών», τόνισε ο Sashi Mukundan, επικεφαλής στην BP για τη χώρα.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε το στρατηγικό έλεγχο της Castrol India και αυτή η απόφαση είναι ανεξάρτητη των επενδύσεών μας στην εξόρυξη πετρελαίου, με τις οποίες συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο. Επενδύουμε στην Ινδία και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

«Η BP παραμένει αφοσιωμένη στην Ινδία και επιθυμούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις επιχειρήσεις μας εδώ», σχολίασε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Bob Dudley.

Η Castrol India εμφάνισε το 2015 κέρδη μετά φόρων ύψους περίπου 95 εκατ. δολαρίων, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, τα κέρδη μετά φόρων ήταν 26,5 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v