Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Ο Μοσέ Γιααλόν δηλώνει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Βενιαμίν Νετανιάχου. Παραιτείται από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, λέγοντας ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά την πρόταση Νετανιάχου για αντικατάστασή του στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού.

Πολιτικές πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν πως ο Νετανιάχου προσέφερε το χαρτοφυλάκιο άμυνας της χώρας στον υπερεθνικιστή πολιτικό Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Σημειώνεται πως ο διορισμός Λίμπερμαν –ο οποίος δεν διαθέτει εμπειρία σε στρατιωτικά ζητήματα και είναι γνωστός για τις επιθετικές δηλώσεις του κατά των Παλαιστινίων, της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ και της Αιγύπτου- δεν έχει επιβεβαιωθεί.

"Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό πως μετά από αυτή τη συμπεριφορά του και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, και δεδομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, παραιτούμαι από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο και κάνω διάλειμμα από την πολιτική ζωή", έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o Μοσέ Γιααλόν.

Η έξοδος Γιααλόν ενδέχεται να δημιουργήσει νέους τριγμούς στην εμπιστοσύνη τόσο του Ισραήλ όσο και της Δύσης στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την προοπτική διορισμού του Λίμπερμαν στη θέση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, ωστόσο Αιγύπτιος διπλωμάτης δήλωσε στο Reuters «σοκαρισμένος» από την ιδέα αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v