Αύξηση κερδών για τη «μαμά» της Cartier

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 6%, ωστόσο η εταιρία δε βλέπει βελτίωση στο εμπορικό περιβάλλον τους ερχόμενους μήνες. Η Richemont κρατά τα βιβλία της σε ευρώ, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί πολύ από τη μεταβλητότητα στις ισοτιμίες.

Αύξηση κερδών για τη «μαμά» της Cartier

Η Financière Richemont ανακοίνωσε σήμερα αύξηση στα κέρδη για το σύνολο του οικονομικού έτους, ωστόσο προειδοποίησε πως οι συνθήκες θα είναι δύσκολες για την εταιρία προϊόντων πολυτελείας τους ερχόμενους μήνες.

Η Richemont τόνισε πως τα καθαρά κέρδη για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν σε 2,23 δισ. ευρώ από 1,33 δισ. την προηγούμενη χρονιά. Η άνοδος οφείλεται κατά ένα μέρος στο ότι δεν υπέστη ξανά ζημιές από το ισχυρό φράγκο.

Οι πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της Cartier ενισχύθηκαν κατά 6% σε 11,08 δισ. ευρώ, εν μέρει διότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είχαν έναν πιο θετικό αντίκτυπο. Εξαιρώντας τις ισοτιμίες, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1%.

«Βραχυπρόθεσμα, αμφιβάλλουμε για οποιαδήποτε ουσιαστική βελτίωση στο εμπορικό περιβάλλον», τόνισε η εταιρία σύμφωνα με το MarketWatch.

Οι ελβετικές εταιρίες έχουν αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του ισχυρού ελβετικού φράγκου. Η μεταβλητότητα στις ισοτιμίες επηρεάζει πολύ την Richemont καθώς κρατά τα βιβλία της σε ευρώ, ένα νόμισμα που έχει πέσει απότομα έναντι του φράγκου από τις αρχές του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v