UBS: Οι αγορές μετοχών φοβούνται τη Fed

Οι αγορές ομολόγων αντανακλούν την πιθανότητα μιας επιτάχυνσης στις ΗΠΑ, γεγονός που δίνει χώρο στη Fed να ξαναρχίσει τη σύσφιξη. Ωστόσο είναι απαραίτητο κι ένα ράλι στην αγορά μετοχών, η οποία μάλλον φοβάται τις πρόωρες αυξήσεις.

UBS: Οι αγορές μετοχών φοβούνται τη Fed

Οι αγορές μετοχών μπορεί να υποστούν περαιτέρω πίεση ενόψει της αύξησης του επιτοκίου της Fed, σύμφωνα με τη UBS Global Research.

Σε υπόμνημα-ανάλυση, η UBS ανέφερε πως οι αγορές ομολόγων αντανακλούν όλο και περισσότερο την πιθανότητα μιας επιτάχυνσης της ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που δίνει στην κεντρική τράπεζα περισσότερο χώρο για να ξαναρχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα επιτόκια των διετών ομολόγων εκτοξεύτηκαν από 0,7 σε περίπου 0,9%. Η ισχυρότερη ανάπτυξη που οδηγεί τα υψηλότερα επιτόκια και τις πιο απότομες καμπύλες, είναι βασικό συστατικό των προβλέψεών μας», επεσήμανε η UBS.

Ωστόσο, για να είναι στέρεη η κίνηση, το κείμενο υπογραμμίζει ότι χρειάζεται και ένα ράλι στις αγορές μετοχών. Όμως, οι μετοχές σε όλο τον κόσμο –κλονιζόμενες από τη βουτιά στις τιμές των εμπορευμάτων, τα πιο αδύναμα από το αναμενόμενο εταιρικά κέρδη και τα πολιτικά γεγονότα- φαίνεται ότι φοβούνται μια νωρίτερα από το αναμενόμενο αύξηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v