Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: «Εξέγερση» μετόχων για τις απολαβές στελεχών

To ένα τρίτο των μετόχων της Goldman Sachs καταψήφισε την πρόταση για τις αμοιβές των στελεχών της τράπεζας. Εκφράστηκαν ενστάσεις για το κόστος του νομικού διακανονισμού για τα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια.

Goldman Sachs: «Εξέγερση» μετόχων για τις απολαβές στελεχών

Η Goldman Sachs είναι η τελευταία τράπεζα που ήρθε αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες επενδυτών για τις αποδοχές των στελεχών, με το ένα τρίτο των μετόχων να καταψηφίζει την πρόταση για το μισθολόγιο της διοίκησης.

Οι μέτοχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η τράπεζα καθόρισε τις απολαβές των στελεχών χωρίς να υπολογίσει το κόστος του διακανονισμού για τα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια που πούλησε πριν την κρίση, το οποίο ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανάλογη υποδοχή έλαβε και μια πρόταση για τον διαχωρισμό του ρόλου και του προέδρου της Goldman Sachs, όταν θα αφήσει την θέση αυτή ο Loyd Blankfein.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το 33% των μετόχων εξεγέρθηκε παρά το γεγονός ότι ο κ. Blankfein δέχθηκε μείωση το 2015, για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λαμβάνοντας 23 εκατ. δολάρια από 24 εκατ. δολάρια το 2014.

Ο Gary Cohn, COO της τράπεζας και ο Harvey Schwartz, CFO, δέχθηκαν περικοπές στα πακέτα τους κατά 1 εκατ. δολάρια, στα 21 εκατ. δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v