Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Πτώση 10,1% στις εξαγωγές τον Απρίλιο

Η χώρα εμφάνισε ένα πλεόνασμα 823,5 δισ. γεν στο εμπορικό ισοζύγιο. Οι εξαγωγές μειώθηκαν σε μηνιαία και ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 23,3% σε σχέση με πέρυσι.

Ιαπωνία: Πτώση 10,1% στις εξαγωγές τον Απρίλιο

Οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, το οποίο αντανακλά τον αντίκτυπο της μετριοπαθούς παγκόσμιας ανάπτυξης και ενός πρόσφατα ισχυροποιημένου γεν.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 10,1% σε σχέση με το περασμένο έτος σε 5.889 τρισ. γεν (53,5 δισ. δολάρια), έπειτα από μια πτώση 6,8% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών. Οι αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν μια υποχώρηση 9,1%.

Οι εξαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν κατά 7,6% τον Απρίλιο, εμφανίζοντας πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, μεταδίδει το MarketWatch. Οι αποστολές στις ΗΠΑ –το μεγαλύτερο εισαγωγέα ιαπωνικών προϊόντων- μειώθηκαν 11,8%, επίσης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Σε μηνιαία βάση, οι εξαγωγές έπεσαν κατά 1,2%. Οι όγκοι εξαγωγών μειώθηκαν κατά 4,6% συγκριτικά με πέρυσι.

Οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν πτώση 23,3% σε 5.066 τρισ. γεν τον Απρίλιο. Πρόκειται για το 16ο συνεχόμενο μήνα πτώσεων, κυρίως λόγω των τιμών της ενέργειας.

Η χώρα εμφάνισε ένα πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, ύψους 823,5 δισ. γεν, έναντι ελλείμματος 58,34 δισ. γεν τον Απρίλιο του 2015. Οι αναλυτές ανέμεναν ένα πλεόνασμα 535 δισ. γεν.

Επιπλέον, η δραστηριότητα των εργοστασίων συρρικνώθηκε το Μάιο με το γρηγορότερο ρυθμό εδώ και πάνω από τρία χρόνια, καθώς οι παραγγελίες εμφάνισαν πολύ μεγάλη πτώση. Ο δείκτης PMI της για τις μεταποιήσεις έπεσε σε 47,6 από 48,2 τον Απρίλιο.

Ο δείκτης παρέμεινε για τρίτο μήνα κάτω του ορίου 50 που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, ενώ η δραστηριότητα συρρικνώθηκε με το γρηγορότερο ρυθμό της από το Δεκέμβριο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v