Το Brexit θα δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας, λένε οι υποστηρικτές

Το Σίτι θα είναι «υπό πολιορκία» αν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ, τονίζουν οι υποστηρικτές της εξόδου. Το Brexit θα φέρει 25 δισ. στερλίνες στην παραγωγή του Λονδίνου και 200.000 θέσεις εργασίας στο χρηματοοικονομικό τομέα, επισημαίνουν.

Το Brexit θα δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας, λένε οι υποστηρικτές

Η Βρετανία θα μπορούσε να προσθέσει 25 δισ. στερλίνες στην οικονομική παραγωγή του Λονδίνου και να δημιουργήσει περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέχρι το 2020 σε περίπτωση που το εκλογικό σώμα επιλέξει μια αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνουν οι υποστηρικτές του Brexit.

To μπλοκ των 28 πλήττει την οικονομική ανάπτυξη του Σίτι και ετοιμάζει σκληρότερους κανονισμούς προκειμένου να υπονομεύσει τη θέση της βρετανικής πρωτεύουσας ως κορυφαίο παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο της Ευρώπης, πρόκειται να υποστηρίξουν σε σημερινές ομιλίες τους οι Steven Woolfe, εκπρόσωπος του Κόμματος Ανεξαρτησίας, και John Redwood, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η προειδοποίηση αντιβαίνει στους ισχυρισμούς ανώτατων αξιωματούχων σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι επιχειρηματολογούν ότι μια αποχώρηση θα πυροδοτήσει μαζική έξοδο από τη χρηματοοικονομική περιοχή του Λονδίνου.

«Αν παραμείνουμε στην ΕΕ, το Σίτι θα είναι υπό πολιορκία», αναμένεται να τονίσει ο Woolfe, δικηγόρος και πρώην σύμβουλος των Barclays, Credit Suisse και Aviva. «Θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει διαρκή κύματα επιθέσεων από τις Βρυξέλλες, αλλά θα είναι ανήμπορο να τα αντιπαλέψει», θα αναφέρει σύμφωνα με το Bloomberg.

Πάντως, σημερινή πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζεται πως δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα τεθούν σε κίνδυνο αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit. Θα κλονιστεί η ικανότητα πάνω από 5.000 βρετανικών εταιριών -από τράπεζες μέχρι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και ασφαλιστές- να προσφέρουν υπηρεσίες και να παγιώσουν καταστήματα σε άλλα μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v