Μήνυση Viamedia κατά Comcast για τον έλεγχο των διαφημίσεων

Η Viamedia υποστηρίζει ότι οι πρακτικές της Comcast της έχουν στοιχίσει πιθανούς επενδυτές και πελάτες. Ζητά αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 75 εκατ. δολαρίων. Η Comcast είναι στο στόχαστρο έρευνας των αμερικανικών αρχών ήδη από πέρυσι.

Μήνυση Viamedia κατά Comcast για τον έλεγχο των διαφημίσεων

Η Viamedia κατέθεσε μήνυση κατά της Comcast Corp, ισχυριζόμενη πως ο κολοσσός στην καλωδιακή τηλεόραση παραβίασε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία μέσω συγκεκριμένων πρακτικών στην αγορά πώλησης τοπικών διαφημίσεων στην καλωδιακή τηλεόραση, αξίας πέντε δισ.

Η Viamedia, ανταγωνίστρια της Comcast στις τοπικές διαφημίσεις καλωδιακής, την κατηγόρησε για υπερμεγέθη επιρροή και επιχειρηματικές πρακτικές που πιέζουν εκτός αγοράς εταιρίες όπως η Viamedia, πλήττοντάς τες οικονομικά.

Η αγωγή κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της βόρειας περιφέρειας του Ιλινόις, ενώ η εταιρία ζητά μια αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 75 εκατ. δολαρίων. Όπως υποστηρίζει, έχει χάσει πιθανούς επενδυτές και πελάτες εξαιτίας των πρακτικών της Comcast.

Το MarketWatch επισημαίνει ότι το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνούσε ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους τις πρακτικές της Comcast. Τον Νοέμβριο, ρεπορτάζ της Wall Street Journal τόνισε πως το Υπουργείο είχε ζητήσει επιπρόσθετες πληροφορίες από αρκετές εταιρίες στην αγορά, περιλαμβανομένης της Comcast, για μια έρευνα που εστίαζε στο «μονοπώλιο ή την απόπειρα μονοπωλίου» σε περιοχές όπου η εταιρία προσφέρει επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Comcast έκανε λόγο για «εύρωστο ανταγωνισμό» στην εν λόγω αγοράς, προσθέτοντας πως η διαφήμιση στην καλωδιακή τηλεόραση αντιστοιχεί μόνο στο 7% των πωλήσεων τοπικών διαφημίσεων λόγω του ανταγωνισμού με άλλα μέσα, όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση. «Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε την αγωγή και γενικά δεν σχολιάζουμε νομικές υποθέσεις σε εκκρεμότητα», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v