Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Εφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Google

Ο Γάλλος εισαγγελέας ανέφερε πως η έφοδος έχει ως στόχο να εξακριβώσει αν η Google Ιρλανδίας είναι συνεπής στις φορολογικές της υποχρεώσεις στη Γαλλία. Τον Φεβρουάριο ο Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση διεκδικεί πάνω από £130 εκατ. από την εταιρεία.

Γαλλία: Εφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Google

Oι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Google στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για τα φορολογικά αρχεία του διαδικτυακού κολοσσού, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στους Financial Times.

Η έφοδος, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, συνδέεται με τις προσπάθειες της γαλλικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης να αναγκάσει την εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ να πληρώσει οφειλόμενους φόρους.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ανέφερε πως το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η Gοοgle στη γαλλική κυβέρνηση θα είναι «πολύ μεγαλύτερο» από τον διακανονισμό των 130 εκατ. στερλινών στον οποίο κατέληξε με τη βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα το 2016.

Ο Γάλλος εισαγγελέας ανέφερε πως η έφοδος έχει ως στόχο να εξακριβώσει αν η Google Ιρλανδίας είναι συνεπής στις φορολογικές της υποχρεώσεις στη Γαλλία.

Τη Δευτέρα η γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα για την εκμετάλλευση των δεδομένων χρηστών του διαδικτύου από την online διαφημιστική βιομηχανία, βάζοντας στο στόχαστρο εταιρείες όπως η Google.

«Μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία αποτελούν θεμελιώδεις εισροές σε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα; Υπάρχουν στρατηγικές αποκλεισμού;» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της επιτροπής, Μπρούνο Λασέρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v