Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eρντογάν: Δεν προχωράει η συμφωνία με Ε.Ε. χωρίς άρση βίζας

Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τις Βρυξέλλες ότι δεν θα προχωρήσει η συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών, αν δεν υπάρξει πρόοδος στην απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Eρντογάν: Δεν προχωράει η συμφωνία με Ε.Ε. χωρίς άρση βίζας

Η Τουρκία δεν θα κάνει περαιτέρω βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν υπάρξει πρόοδος στην απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους πολίτες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη.

Η Άγκυρα έχει συμφωνήσει να δέχεται πίσω τους πρόσφυγες που εισήλθαν στην Ευρώπη από τα εδάφη της με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους Τούρκους πολίτες, αλλά η Άγκελα Μέρκελ έχει διαμηνύσει πως η τελευταία δεν θα εφαρμοστεί ως τις 1 Ιουλίου γιατί δεν έχουν εκπληρωθεί τα κριτήρια. 

«Αν οι συνομιλίες είναι εποικοδομητικές, έχει καλώς. Αν όχι, τότε θα πρέπει να γίνει κάποιο βήμα στο τουρκικό κοινοβούλιο και ο νόμος σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής, δεν θα επικυρωθεί» επισήμανε ο κ. Ερντογάν. «Γιατί ζητάτε κριτήρια από εμάς;» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ομιλία που έδωσε σε συνέδριο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα που έχει υποσχεθεί η Ε.Ε. στην Τουρκία με βάση την συμφωνία για το μεταναστευτικό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v