Mitsubishi: Ζημιές 174 εκατ. δολάρια λόγω του σκανδάλου

Η εταιρία εμφάνιζε ετήσια κέρδη 89,1 δισ. γεν στα τέλη Απριλίου, το οποία ωστόσο υποχώρησαν σε 72,6 δισ. μετά την παραδοχή της χειραγώγησης των δοκιμών εξοικονόμησης καυσίμου. Το σκάνδαλο έχει οδηγήσει σε ειδικές ζημιές 19,1 δισ. γεν.

Mitsubishi: Ζημιές 174 εκατ. δολάρια λόγω του σκανδάλου

Η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε σήμερα πως έχει υποστεί ειδικές ζημιές ύψους 19,1 δισ. γεν (174 εκατ. δολάρια) λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης των δοκιμών εξοικονόμησης καυσίμου, τονίζοντας επιπλέον ότι τα σχετικά κόστη θα μπορούσαν να αυξηθούν κι άλλο.

Η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σε όρους όγκου παγκόσμιων πωλήσεων, τόνισε ότι τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν σε 72,6 δισ. γεν κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι κερδών 89,1 δισ. γεν που εμφάνιζε στα τέλη Απριλίου.

Τα κόστη που συνδέονται με το σκάνδαλο θα μπορούσαν να αυξηθούν κι άλλο από 'δω και στο εξής, καθώς η εταιρία τόνισε πως έχει «εκτιμήσει ένα μέρος των ζημιών».

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Nissan Motor συμφώνησε να αγοράσει για πάνω από δύο δισ. δολάρια ένα ποσοστό 34% της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο θα της εξασφαλίσει τον έλεγχο της Mitsibishi, μεταδίδει το MarketWatch.

Επιπλέον, η Mitsubishi ανακοίνωσε σήμερα ότι το συμβούλιό της όρισε τον Mitsuhiko Yamashita της Nissan, εκτελεστικό αντιπρόεδρο ανάπτυξης. Η εταιρία επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Tetsuro Aikawa θα αποσυρθεί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σκάνδαλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v