Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tiffany: Πτώση 7,4% στα έσοδα το α' τρίμηνο

Το ισχυρό δολάριο αποτρέπει από αγορές τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι αντιστοιχούν σε πάνω από 25% των πωλήσεων στις ΗΠΑ. Η εταιρία σημειώνει ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο και προβλέπει πτώση φέτος σε κέρδη και πωλήσεις.

Tiffany: Πτώση 7,4% στα έσοδα το α τρίμηνο

Η Tiffany & Co εμφάνισε πωλήσεις πρώτου τριμήνου που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, κυρίως εξαιτίας της πιο αδύναμης ζήτησης από τουρίστες.

Τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, υποχώρησαν κατά 7,4% σε 891,3 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία κοσμημάτων πολυτελείας. Οι αναλυτές, αντίθετα, είχαν εκτιμήσει 915 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο.

Τα κέρδη ήταν 69 cents ανά μετοχή ή 64 cents εξαιρώντας ένα φορολογικό όφελος. Οι αναλυτές ανέμεναν 68 cents.

Η Tiffany ακολουθεί την πορεία παρόμοιων εταιριών όπως οι Ralph Lauren και Macy's, οι οποίες υποφέρουν από το ισχυροποιημένο αμερικανικό δολάριο που αποτρέπει τους ταξιδιώτες από το να αγοράσουν. Οι ξένοι τουρίστες αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 25% των αμερικανικών πωλήσεων της Tiffany, καθώς και στο 40% των εσόδων του κύριου καταστήματος της εταιρίας στην 5η Λεωφόρο.

Προκειμένου να τονώσει τις πωλήσεις, η Tiffany εισάγει περισσότερα νέα προϊόντα περιλαμβανομένων high-end ρολογιών. «Εργάζονται επάνω σε νέα προϊόντα, αλλά πιθανώς είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δούμε πολλά αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο Brian Yarbrough, αναλυτής στην Edward Jones.

Η εταιρία κοσμημάτων έχει τονίσει πως το δύσκολο περιβάλλον θα συνεχιστεί, προβλέποντας πως οι καθαρές πωλήσεις παγκοσμίως θα μειωθούν σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό φέτος. Τα κέρδη θα υποχωρήσουν κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v