Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Foxconn αντικαθιστά με ρομπότ 60.000 εργαζόμενους στην Κίνα

Περίπου 600 εταιρίες προσπαθούν να μειώσουν το ανθρώπινο δυναμικό και να το αντικαταστήσουν με ρομπότ. Πέρυσι, 35 ταϊβανέζικες εταιρίες δαπάνησαν τέσσερα δισ. γουάν στην τεχνητή νοημοσύνη για μακροπρόθεσμη μείωση στα κόστη.

Η Foxconn αντικαθιστά με ρομπότ 60.000 εργαζόμενους στην Κίνα

Το πρώτο κύμα ρομπότ που αντικαθιστούν ανθρώπους σε θέσεις εργασίας έχει έρθει. Κατασκευαστές στον τομέα της τεχνολογίας επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσουν τα κόστη.

Η Foxconn Technology, ένας από τους προμηθευτές της Apple, έχει αντικαταστήσει 60.000 εργαζόμενους με ρομπότ σε μόλις ένα εργοστάσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της South China Morning Post που επικαλείται το MarketWatch.

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας μαζικής μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού σε ολόκληρη την περιοχή Kunshan της κινεζικής επαρχίας Jiangsu, στην οποία έχουν την έδρα των κινεζικών τους δραστηριοτήτων πολλοί κατασκευαστές από την Ταιβάν.

Περίπου 600 εταιρίες προσπαθούν να μειώσουν το προσωπικό και να το αντικαταστήσουν με ρομπότ, τονίζει το δημοσίευμα, στην προσπάθεια για επιτάχυνση της ανάπτυξης και μείωσης στα κόστη. Πέρυσι, 35 ταϊβανέζικες εταιρίες περιλαμβανομένης και της Foxconn, δαπάνησαν ένα σύνολο τεσσάρων δισ. γουάν (610 εκατ. δολάρια) στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Το MarketWatch εξηγεί ότι, παρότι η τεχνητή νοημοσύνη επιφέρει υψηλότερα κόστη στην αρχή, οι μηχανές θεωρούνται πιο προβλέψιμες και σταθερές μακροπρόθεσμα σε σχέση με τους ανθρώπους, γεγονός που πιθανώς οδηγεί σε εξοικονόμηση κόστους για το προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v