Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bill Gross: Προσπαθώ να σορτάρω εταιρικό χρέος

Ο «βασιλιάς των ομολόγων» δήλωσε ότι αναμένει πως οι τιμές των εταιρικών ομολόγων θα υποχωρήσουν, κυρίως γιατί αυξήθηκαν πολύ γρήγορα μετά τα μέσα του Φεβρουάριου. Μέσω CDS δεικτών το σορτάρισμα. Στο «ραντάρ» Κίνα, Βρετανία, Βραζιλία και Ελλάδα.

Bill Gross: Προσπαθώ να σορτάρω εταιρικό χρέος

Ο Bill Gross, ο οποίος έχτισε μια καριέρα και μια προσωπική περιουσία 1,9 δισ. δολάρια ως επενδυτής ομολόγων, δήλωσε ότι προσπαθεί να ξεπεράσει τους δισταγμούς του και να στοιχηματίσει κατά του εταιρικού χρέους.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο γνωστός και ως «βασιλιάς των ομολόγων» δήλωσε ότι αναμένει πως οι τιμές των εταιρικών ομολόγων θα υποχωρήσουν, κυρίως γιατί αυξήθηκαν πολύ γρήγορα μετά τα μέσα του Φεβρουάριου αλλά και επειδή θα έρθει μια ημέρα «της κρίσης» που οι κεντρικές τράπεζες δεν θα είναι πλέον σε θέση να φουσκώνουν τις τιμές των στοιχείων ενεργητικού.

Το εταιρικό χρέος έχει πραγματοποιήσει ράλι μετά το selloff στις αρχές του έτους, με τα ομόλογα που αξιολογούνται ως junk να επιτυγχάνουν κέρδη ως και 14% μετά τα χαμηλά του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Gross άφησε να εννοηθεί ότι θα σορτάρει μέσω CDS δεικτών και όχι συγκεκριμένων εταιρειών.

Ο κ. Gross επισήμανε μια σειρά παραγόντων που μπορεί να τον παρακινήσουν να σορτάρει εταιρικό χρέος, μεταξύ των οποίων μια επιβράδυνση στην Κίνα, μια έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε., μια κλιμάκωση των προβλημάτων στην Ελλάδα ή την Βραζιλία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v