Snapchat: Αντλησε $1,8 δισ. σε γύρο χρηματοδότησης

Στους νέους επενδυτές περιλαμβάνονται οι Sequoia Capital, General Atlantic και T Rowe Price. Η εταιρεία προβλέπει έσοδα μεταξύ 250 και 350 εκατ. δολαρίων το 2016.

Snapchat: Αντλησε $1,8 δισ. σε γύρο χρηματοδότησης

Tο Snapchat, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και φωτογραφιών με πάνω από 100 εκατ. καθημερινούς χρήστες, άντλησε 1,8 δισ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης.

Το start- up με έδρα το Λος Άντζελες υπερδιπλασίασε την συνολική του χρηματοδότηση, ανεβάζοντας την στα 2,6 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε αν ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αντλήθηκε με υψηλότερη αποτίμηση από ότι τον τελευταίου γύρο τον Μάιο του 2015, όταν η εταιρεία είχε αποτιμηθεί στα 15 δισ. δολάρια, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στους F.T.

Στους νέους επενδυτές περιλαμβάνονται οι Sequoia Capital, General Atlantic και T Rowe Price.

Σύμφωνα με τους F.T. το Snapchat ανταγωνίζεται υφιστάμενα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, προσελκύοντας νεαρότερους χρήστες.

Η άντληση πόρων επιτεύχθηκε σε μια περίοδο που πολλά start-ups δυσκολεύονται να αντλήσουν χρήματα, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενο κραχ στην τεχνολογία. Η χρηματοδότηση από venture capitals έχουν υποχωρήσει πάνω από 30% από τα υψηλά του τρίτου τριμήνου του προηγούμενου έτους, από τα 39 δισ. δολάρια στα 25,5 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία προβλέπει έσοδα μεταξύ 250 και 350 εκατ. δολαρίων το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v