Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Orange εξετάζει προσφορά για αφρικανικά περιουσιακά στοιχεία της Millicom

Η γαλλική εταιρία κινητής τηλεφωνίας εξετάζει δραστηριότητες που εστιάζουν σε αναδυόμενες αγορές. Ενδέχεται να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία σε Σενεγάλη, Γκάνα και Τσαντ, ενώ το Φεβρουάριο αγόρασε στη Δημοκρατία του Κονγκό.

Η Orange εξετάζει προσφορά για αφρικανικά περιουσιακά στοιχεία της Millicom

Η Orange έχει ξεκινήσει ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με την Millicom International Cellular προκειμένου να αγοράσει κάποιες από τις δραστηριότητές της στην Αφρική που εστιάζουν σε αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η γαλλική εταιρία κινητής τηλεφωνίας σκέφτεται να αγοράσει τις δραστηριότητες της Millicom στη Σενεγάλη, τη Γκάνα και το Τσαντ, ενώ αναζητά και άλλες ευκαιρίες στην ανατολική Αφρική αφότου αποφάσισε να πουλήσει ένα 70% της Telkom Kenya στην Helios Investments τον Νοέμβριο.

Εκπρόσωπος της Orange δε σχολίασε τις πληροφορίες, ενώ η Millicom τόνισε ότι δεν «σχολιάζει φήμες και εικασίες».

Μια συμφωνία με τη Millicom θα δώσει νέο momentum στις φιλοδοξίες της Orange για ανάπτυξη, μετά την αποτυχία της προτεινόμενης εξαγοράς της τηλεφωνικής επιχείρησης της γαλλικής ανταγωνίστριας Bouygues τον Απρίλιο, για 11,2 δισ. δολάρια.

Το Φεβρουάριο, η Millicom συμφώνησε να πουλήσει στην Orange τα περιουσιακά της στοιχεία στη Δημοκρατία του Κονγκό για 160 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v