Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 88% των Ευρωπαίων δε θα δικαιούται επαγγελματική βίζα στη Βρετανία μετά το Brexit

Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αντιστοιχούν στο 6% της βρετανικής αγοράς εργασίας και στο 13% του δυναμικού στο Λονδίνο. Βάσει των κανόνων που ισχύουν για άτομα εκτός Ευρώπης, το 88% αυτών δεν πληροί τις προϋποθέσεις για επαγγελματική βίζα.

Το 88% των Ευρωπαίων δε θα δικαιούται επαγγελματική βίζα στη Βρετανία μετά το Brexit

Η πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα προκαλέσει μια τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην ευρωπαϊκή χώρα, καθώς το 88% των Ευρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει τα προσόντα ώστε να εξασφαλίσει βίζα στο πλαίσιο των υπάρχοντων κανόνων.

Έκθεση του think tank Social Market Foundation υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των 1,6 εκατ. ευρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πληροί της προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με δεξιότητες και εισοδήματα, βάσει κανονισμών που ισχύουν για όσους προέρχονται εκτός της Ευρώπης και επιθυμούν επαγγελματική βίζα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τερματισμός της ελεύθερης μετακίνησης θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη βρετανική αγορά εργασίας. Το κείμενο υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αντιστοιχούν στο 6% της συνολικής αγοράς εργασίας και στο 13% του δυναμικού στο Λονδίνο.

Σε κάποιους τομείς, όπως οι υπηρεσίες τροφίμων, οι μεταποιήσεις, η γεωργία, η διοίκηση και οι μεταφορές, μόνο ένα «αμελητέο» μέρος Ευρωπαίων εργαζόμενων θα πληροί τις προϋποθέσεις για βίζα, τονίζει ο Guardian.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v