H Κίνα κερδίζει τη μάχη με τις «αρκούδες»

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας αυξήθηκαν κατά 17 δισ. δολάρια το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ένα σημάδι ότι η κεντρική τράπεζα δαπανά λιγότερα για να παρέμβει στις αγορές.

H Κίνα κερδίζει τη μάχη με τις «αρκούδες»

Την προηγούμενη φορά που το γουάν είχε υποχωρήσει τόσο πολύ όσο τις τελευταίες εβδομάδες, τα στοιχήματα κατά του κινεζικού νομίσματος ήταν τόσο μεγάλα που ο Bill Gross τα είχε συγκρίνει με την επίθεση του George Soros στην βρετανική λίρα το 1992.

Πέντε μήνες μετά, τα σορταρίσματα κατά του κινεζικού νομίσματος μοιάζουν περισσότερο ως μια απλή ενόχληση για την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, παρά ως μια δύναμη που είναι ικανή να εξαντλήσει τα «πυρομαχικά» της.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας αυξήθηκαν κατά 17 δισ. δολάρια το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ένα σημάδι ότι η κεντρική τράπεζα δαπανά λιγότερα για να παρέμβει στις αγορές. Τους προηγούμενους 12 μήνες είχαν συρρικνωθεί κατά 599 δισ. δολάρια.

«Τα σορταρίσματα έχουν μειωθεί σημαντικά» δήλωσε διαχειριστής ενεργητικού της Union Bancaire Privee στο Bloomberg. «H μακροπρόθεσμη τάση δείχνει αποδυνάμωση του γουάν, αλλά οι κινεζικές αρχές δεν θέλουν να βλέπουν στοιχήματα για γρήγορη υποτίμηση» πρόσθεσε.

Το γουάν έχει υποχωρήσει 1,6% από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της φετινής χρονιάς στις 31 Μαρτίου, καθώς τα οικονομικά στοιχεία του Απριλίου ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων και αυξάνονται οι προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν τον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v