Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς Βενεζουέλα

Οι έλεγχοι συναλλάγματος έχουν εγκλωβίσει κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μπολιβάρ, ενώ η μεγάλη πτώση στην οικονομία έχει πλήξει τη ζήτηση. Η αεροπορική εταιρία ακολούθησε το παράδειγμα της American Airlines, που ακύρωσε τις πτήσεις τον Μάρτιο.

H Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς Βενεζουέλα

Η Deutsche Lufthansa πρόκειται να αναστείλει της πτήσεις προς Βενεζουέλα τον επόμενο μήνα «μέχρι νεωτέρας», καθώς παλεύει με τους ελέγχους συναλλάγματος (currency controls) και την απότομη οικονομική πτώση στη χώρα.

Ο γερμανικός φορέας θα σταματήσει τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα που καλύπτει προς το παρόν από τη Φρανκφούρτη προς το Καράκας, ανέφερε την Κυριακή εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας σύμφωνα με το Bloomberg, σημειώνοντας μια δυσκολία στον «επαναπατρισμό» κερδών και μια μεγάλη πτώση στη ζήτηση εισιτηρίων -ιδιαίτερα από ταξιδιώτες που μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους.

Η Lufthansa ακολουθεί το παράδειγμα του American Airlines Group, το οποίο ανακοίνωσε τον Μάρτιο πως ακυρώνει τη διαδρομή Καράκας-Νέα Υόρκη, μόλις τρεις μήνες αφότου την καθιέρωσε, αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters. Οι διεθνείς φορείς προσπαθούν εδώ και χρόνια να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους τα κέρδη από τη Βενεζουέλα, αφήνοντας δισεκατομμύρια δολάρια εγκλωβισμένα σε μπολιβάρ, το τοπικό νόμισμα.

Το 2014, η Lufthansa είχε αναστείλει προσωρινά τις πωλήσεις εισιτηρίων προς το Καράκας, ενώ οι πτήσεις για τις οποίες είχαν καλυφθεί θέσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Πάντως, ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως η Lufthansa ελπίζει να ξαναρχίσει τις διαδρομές σε περίπτωση βελτίωσης των συνθηκών, αν και η εταιρία είναι επιφυλακτική για το ότι αυτό θα συμβεί σύντομα.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οικονομία της Βενεζουέλας προβλέπεται πως θα συρρικνωθεί κατά 8% φέτος, με το μέσο ποσοστό πληθωρισμού να αναμένεται να πλησιάσει το 500%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v