Συμφωνία 2,9 δισ. με τη βρετανική κυβέρνηση για την Boeing

Η εταιρία ενδέχεται να κερδίσει συμβόλαιο για την κατασκευή 50 επιθετικών ελικοπτέρων για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας. Αντίπαλος στην κούρσα η ιταλική Leonardo-Finmeccanica, αν και υψηλόβαθμοι λένε ότι η Boeing είναι η «μοναδική εύλογη επιλογή».

Συμφωνία 2,9 δισ. με τη βρετανική κυβέρνηση για την Boeing

Η Boeing εκτιμάται να εξασφαλίσει συμφωνία αξίας δύο δισ. στερλινών (2,9 δισ. δολάρια) με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, για την κατασκευή νέων επιθετικών ελικοπτέρων Apache, σύμφωνα με δημοσίευμα του Telegraph που επικαλείται το Bloomberg.

Η κατασκευάστρια αεροσκαφών με έδρα το Σικάγο ενδέχεται να κερδίσει ένα συμβόλαιο για 50 ελικόπτερα, το οποίο θα περιλαμβάνει και συντήρηση, τονίζει το δημοσίευμα. Αντίπαλος στην κούρσα για το μεγάλο συμβόλαιο είναι και η ιταλική εταιρία αεροναυπηγικής Leonardo-Finmeccanica, με στόχο να κατασκευάσει τα ελικόπτερα στις εγκαταστάσεις της στην αγγλική πόλη Γέοβιλ.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου τόνισε την Κυριακή ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε «φάση αξιολόγησης» και ότι μια απόφαση θα είναι οριστική «μέχρι το καλοκαίρι».

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο αντιπτέραρχος και πρώην επικεφαλής στη Διοίκηση Ελικοπτέρων, Gary Coward, σχολίασε πέρυσι μιλώντας στο BBC ότι η προσφορά της Boeing είναι «η μοναδική εύλογη επιλογή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v