H Takata αποκλείει πτώχευση και αναζητά αγοραστές

Η πτώχευση δε θα ωφελήσει κανέναν εκτιμούν εταιρία και αναλυτές, ενώ η Takata προτιμά να παραχωρήσει σε άλλους τον έλεγχό της προκειμένου να βγει από την άνευ προηγουμένου κρίση στην ασφάλεια. Οι ανακλήσεις στις ΗΠΑ έχουν αγγίξει τα 40 εκατ.

H Takata αποκλείει πτώχευση και αναζητά αγοραστές

Η Takata Corp απέκλεισε τη χρήση μιας πτώχευσης προκειμένου να αμβλύνει τις υποχρεώσεις της από τις ανακλήσεις-ρεκόρ για τους αερόσακους. Αντ' αυτού, αναζητά αγοραστές που θα μπορούσαν να αποκτήσουν μεγάλο μερίδιο και τον έλεγχο της εταιρίας, προκειμένου να την οδηγήσουν έξω από μια ανευ προηγουμένου κρίση στην ασφάλεια, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η Lazard, χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Takata, πρόκειται να συναντηθεί με κατασκευαστές και χρηματοπιστωτικές εταιρίες στην προσπάθεια να βρει αγοραστές μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, αναφέρει η πηγή. Το σχέδιο της Takata είναι να παραμείνει στο χρηματιστήριο και να διατηρήσει τις βασικές επιχειρήσεις ζωνών ασφαλείας, αερόσακων και τιμονιών, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Takata αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οποιοσδήποτε μνηστήρας της εταιρίας θα πρέπει να φέρει μια ανάκαμψη μετά την επίλυση των αξιώσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες έχουν μέχρι στιγμής σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του κόστους αντικατάστασης των αερόσακων. Στο μεταξύ, οι ανακλήσεις οχημάτων έχουν αγγίξει μέχρι και τις 40 εκατ. μονάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από 13 θανάτους σε όλο τον κόσμο.

«Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα και κανείς δεν θα ωφεληθεί από μια πτώχευση σε αυτή την περίπτωση», ανέφερε ο Taketoshi Tsuchiya, αναλυτής πίστωσης στο Mizuho Financial Group στο Τόκιο. «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να πουν ότι δε θα προχωρήσουν με τις ανακλήσεις επειδή η Takata έκανε αίτηση για πτώχευση. Είναι αναγκασμένες να συνεχίσουν να πληρώνουν τα κόστη μόνες τους, χωρίς την Takata», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v