Tetra Pak: Στα 11,9 δισ. ο τζίρος το 2015 - Αυξηση 7,5%

Ο κύκλος εργασιών από Λύσεις Συσκευασίας ανήλθε στα €10,1 δισ. το 2015, σημειώνοντας αύξηση 6,4% από το προηγούμενο έτος, με ιδιαιτέρως ισχυρή ανάπτυξη στην Τεχνική Υποστήριξη.

Tetra Pak: Στα 11,9 δισ. ο τζίρος το 2015 - Αυξηση 7,5%

Ο κύκλος εργασιών της Tetra Pak παγκοσμίως ανήλθε στα €11,9 δισ. το 2015, αύξηση 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η ισχυρή επιχειρηματική απόδοση βοήθησε στο να ξεπεραστούν οι επιδράσεις από τις διαρκείς προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Tetra Pak, κύριος Dennis Jönsson, δήλωσε: "Παρά την ύφεση στις δύο κορυφαίες αγορές μας – Κίνα και Βραζιλία – και τις σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις που προέκυψαν από πολιτικά και οικονομικά γεγονότα σε άλλες χώρες, συνεχίσαμε να αναπτυσσόμαστε και το 2015, τόσο στην Επεξεργασία όσο και στην Συσκευασία. Αυτό ήταν εκπληκτικό επίτευγμα, και αντανακλά την ισχυρή μας στρατηγική, την δέσμευση του εργατικού μας δυναμικού και την συνεχή υποστήριξη των πελατών μας."

Λύσεις συσκευασίας

Ο κύκλος εργασιών από Λύσεις Συσκευασίας ανήλθε στα €10,1 δισ. το 2015, σημειώνοντας αύξηση 6,4% από το προηγούμενο έτος, με ιδιαιτέρως ισχυρή ανάπτυξη στην Τεχνική Υποστήριξη. οι πωλήσεις υλικών συσκευασίας αυξήθηκαν ελαφρώς, με πωλήσεις 184 δις συσκευασιών το 2015 έναντι 180 δις το 2014.

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες τροφίμων και ποτών αναζητούν τρόπους να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους από αυτά του ανταγωνισμού. Παρουσιάζοντας νέα σχήματα, νέα υλικά και βελτιωμένη λειτουργικότητα, η Tetra Pak κατάφερε να καλύψει αυτή την συνεχή ζήτηση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Σχεδόν το 40% των συσκευασιών που παραδόθηκαν το 2015 ανήκαν στην σειρά προϊόντων μας προηγμένων σχημάτων, αύξηση 27 ποσοστιαίων μονάδων από το 2010.

Λύσεις επεξεργασίας

Ο τομέας Λύσεων Επεξεργασίας έκλεισε στα €1,7 δισ. το 2015, σημειώνοντας ρεκόρ κύκλου εργασιών στο ιστορικό της Tetra Pak. Και οι πέντε γεωγραφικοί τομείς της εταιρείας αναπτύχθηκαν, με διψήφια ανάπτυξη στην Ευρύτερη Κίνα και την Ευρύτερη Μέση Ανατολή & Αφρική. Ο κύκλος εργασιών των Πωλήσεων & Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης ήταν ιδιαιτέρως ισχυρός, με αύξηση 17,0%,

Υπηρεσίες

Ο κύκλος Τεχνικών Υπηρεσιών, που συνδυάζει λύσεις Συσκευασίας και Επεξεργασίας, έκλεισε στα €1,2 δις το 2015, σημειώνοντας ισχυρή ανάπτυξη σε νέες κατηγορίες. Αυτές περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις γραμμών, αναλωσίμων όπως λιπαντικά και συγκολλητικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, και ειδικευμένες υπηρεσίες, που στοχεύουν στην βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης.

Η ισχυρή ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η εταιρεία επεκτείνει την προσφορά της. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες σήμερα απαρτίζουν περισσότερο από το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της Tetra Pak, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v