Morningstar: Στα $6 τρισ. το ενεργητικό των παθητικών funds

Το ενεργητικό που διαχειρίζονται τα παθητικά funds, τα οποία παρακολουθούν την πορεία δεικτών, έχει αυξηθεί μετά το 2007 τέσσερις φορές ταχύτερα από τα πιο παραδοσιακά ενεργητικά προϊόντα.

Morningstar: Στα $6 τρισ. το ενεργητικό των παθητικών funds

Οι fund managers που προσπαθούν να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις από την αγορά χάνουν σημαντικό έδαφος από φθηνότερους ανταγωνιστές, εν μέσω προβληματισμού για τις κακές επιδόσεις και τις υψηλές χρεώσεις.

Το ενεργητικό που διαχειρίζονται τα παθητικά funds, τα οποία παρακολουθούν την πορεία δεικτών, έχει αυξηθεί μετά το 2007 τέσσερις φορές ταχύτερα από τα πιο παραδοσιακά ενεργητικά προϊόντα, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar.

H Ηortense Bioy της Morningstar δήλωσε στους Financial Times πως θα συνεχιστεί η τάση της ταχύτερης ανάπτυξης των παθητικών funds. «H βιομηχανία ενεργητικής διαχείρισης θα συρρικνωθεί προς χάρη της παθητικής. Οι ενεργητικοί managers που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούν να φέρουν προστιθέμενη αξία θα εξαφανιστούν», σημείωσε.

Με βάση τη Morningstar, το υπό διαχείριση ενεργητικό στα παθητικά funds έχει αυξηθεί κατά 230% σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2007, στα 6 τρισ. δολάρια. Στον αντίποδα, τα υπό διαχείριση κεφάλαια στα ενεργητικά funds έχουν αυξηθεί κατά 54%, στα 24 τρισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v