Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: «Μηδένισε» ο πληθωρισμός το Μάιο

Το ποσοστό του πληθωρισμού αυξήθηκε στο μηδέν, βάσει στοιχείων που έδωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα κινηθεί στο -0,1%, ενώ τον Απρίλιο ο πληθωρισμός ήταν αρνητικός (-0,3%).

Γερμανία: «Μηδένισε» ο πληθωρισμός το Μάιο

Σταμάτησε απότομα η πτώση στις τιμές καταναλωτή της Γερμανίας το Μάιο, γεγονός που προσέφερε καλά νέα στους φορείς χάραξης πολιτικής, οι οποίοι παλεύουν να αναβιώσουν την ανάπτυξη στην ευρωζώνη των 19.

Το ποσοστό του πληθωρισμού αυξήθηκε στο μηδέν, βάσει στοιχείων που έδωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Αντίθετα, οι αναλυτές ανέμεναν -0,1%, ενώ τον Απρίλιο ο πληθωρισμός ήταν στο -0,3%. Οι τιμές εμφάνισαν άνοδο 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το Bloomberg τονίζει πως τα στοιχεία από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αποτελούν την πιο πρόσφατη ένδειξη πως η προοπτική για τον πληθωρισμό στη ευρωζώνη σταδιακά βελτιώνεται, τη στιγμή που αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα μεταβούν αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη για να συζητήσουν τα της νομισματικής πολιτικής.

Οι φορείς αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητο το σχέδιο τόνωσης, αφού ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε μια επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης κατά ένα τρίτο σε 80 δισ. ευρώ το Μάρτιο και μια μείωση στο επιτόκιο καταθέσεων ακόμη χαμηλότερα του μηδενός.

Το Μάρτιο, η ΕΚΤ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα είναι φέτος μόλις πάνω από 0,1% κατά μέσο όρο, με το ποσοστό να ανεβαίνει σε 1,6% μέχρι το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v