Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσπανία: Αλμα στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στην Ισπανία τον Απρίλιο αυξήθηκε 11,3% στα 6,1 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Ισπανίας

Iσπανία: Αλμα στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Η Ισπανία απολαμβάνει μια σημαντική αύξηση στον τουρισμό καθώς οι φόβοι για την τρομοκρατία κρατούν μακριά τους ταξιδιώτες από προορισμούς όπως η Τουρκία και η Βόρεια Αφρική.

Ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στην Ισπανία τον Απρίλιο αυξήθηκε 11,3% στα 6,1 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Ισπανίας.

Ο συνολικός αριθμός των τουριστών τους τελευταίους τέσσερις μήνες αυξήθηκε 13% στα 18,1 εκατομμύρια.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο βασικός παράγοντας πίσω από την αύξηση, με περίπου 4 εκατομμύρια να επισκέπτονται την χώρα της Ιβηρικής τους τελευταίους τέσσερις μήνες του έτους. Πρόκειται για αύξηση 19,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Η στροφή των τουριστών στην Ισπανία ακολουθεί τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, εν μέσω προειδοποιήσεων από κυβερνήσεις στους πολίτες να αποφύγουν τους προορισμούς αυτούς.

«Η συμπεριφορά στις κρατήσεις άλλαξε σημαντικά μετά από τις επιθέσεις αυτές. Οι κρατήσεις μετακινούνται από την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία στην Ισπανία, καθώς και στην Βουλγαρία και την Ελλάδα» δήλωσε ο υπεύθυνος της GfK για τον τουρισμό, Dörte Nordbeck.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v