Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Erste Bank αγοράζει ποσοστό στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης

Η τράπεζα έχει δεσμευτεί να στηρίξει το σχέδιο ανάπτυξης του Χρηματιστηρίου που έχει ανακοινώσει η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο 75,8%. Στόχος μεταξύ άλλων η εισαγωγή κρατικών και μερικώς κρατικών εταιριών.

H Erste Bank αγοράζει ποσοστό στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης

Ο ουγγρικός βραχίονας της αυστριακής τράπεζας Erste Group Bank ανακοίνωσε ότι αγοράζει ένα μερίδιο 2,3% στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης, από τον τοπικό βραχίονα της ολλανδικής ING Bank. Όπως διευκρινίζει το MarketWatch, οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η Erste Bank Hungary, η οποία έχει στην κατοχή της μία από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργές ουγγρικές χρηματιστηριακές εταιρίες, την Erste Befektetesi, έχει δεσμευτεί να στηρίξει τη στρατηγική ανάπτυξης που ανακοίνωσε πρόσφατα το Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Radovan Jelasity.

Η ουγγρική κεντρική τράπεζα έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο μερίδιο του χρηματιστηρίου, ένα 75,8%. Μετά την τελευταία αύξηση του μεριδίου της τον περασμένο Νοέμβριο, η Eθνική Tράπεζα της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης του χρηματιστηρίου για τα επόμενα χρόνια, με στόχο την αύξηση του αριθμού των αρχικών δημόσιων προσφορών, την προσέλκυση startups και την συνεργασία με την ουγγρική κυβέρνηση στην εισαγωγή μεγάλων κρατικών και εν μέρει κρατικών εταιριών.

Η κίνηση της Erste έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράζει ένα μερίδιο 15% στην Erste Bank Hungary, αποσκοπώντας σε οικονομική σταθερότητα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης επίσης αγοράζει ένα 15% της ουγγρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v