Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Scotiabank: Πτώση 12% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

Τα κόστη από αναδιάρθρωση που περιλάμβανε περικοπές θέσεων εργασίας και μια μεταστροφή στην ψηφιακή τραπεζική, έπληξαν τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης καναδικής τράπεζας σε όρους περιουσιακών στοιχείων.

Scotiabank: Πτώση 12% στα καθαρά κέρδη το β τρίμηνο

Η Scotiabank ανακοίνωσε πτώση 12% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού της έτους, κυρίως εξαιτίας κοστών αναδιάρθρωσης που περιλάμβανε περικοπές θέσεων εργασίας και μια μεταστροφή στην ψηφιακή τραπεζική.

Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο του έληξε στις 30 Απριλίου υποχώρησαν σε 1,58 δισ. δολάρια Καναδά (1,21 δισ. δολάρια ΗΠΑ) ή 1,13 δολάριο ανά μετοχή, από 1,8 δισ. δολάρια Καναδά ή 1,42 δολάριο το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Εξαιρώντας κάποιες δραστηριότητες, τα κέρδη της τράπεζας με έδρα το Τορόντο ήταν 1,48 δολάριο ανά μετοχή, το οποίο ξεπερνά τη μέση εκτίμηση για 1,42 δολάριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Scotiabank, Brian Porter, αναδιαμορφώνει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητες της τράπεζας καθώς οι πελάτες χρησιμοποιούν πιο εκτεταμένα το ίντερνετ για τις συναλλαγές τους. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά σε όρους περιουσιακών στοιχείων, κατέγραψε κόστη ύψους 278 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο λόγω της αναδιάρθρωσης.

«Οι επενδύσεις της τράπεζας προκειμένου να μειώσει τις διαρθρωτικές δαπάνες, περιλαμβανομένου του κόστους αναδιάρθρωσης αυτού του μήνα, θα συνδράμουν την ψηφιακή μεταστροφή της τράπεζας», ανέφερε ο Porter σε ανακοίνωσή του. «Συνολικά, αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να οδηγήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις στην παραγωγικότητά μας», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v