Το Deutsche Boerse ίσως αναζητήσει την τύχη του εκτός Ευρώπης

Η πιθανή συγχώνευση με το LSE θα βοηθήσει το Deutsche Boerse να ανακτήσει τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων στη βιομηχανία. Αν αποτύχει η συμφωνία, κανένας παίκτης στην Ευρώπη δεν είναι αρκετά μεγάλος για να εξυπηρετήσει αυτό τον στόχο.

Το Deutsche Boerse ίσως αναζητήσει την τύχη του εκτός Ευρώπης

Το Deutsche Boerse ενδέχεται να στραφεί σε περιοχές εκτός Ευρώπης, σε περίπτωση που αποτύχει η προσπάθειά του να συγχωνευτεί με το London Stock Exchange Group, τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Kengeter.

Το στέλεχος ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι το LSE προσφέρει στο Deutsche Boerse την καλύτερη ευκαιρία να ανακτήσει τη θέση του μεταξύ των ηγετών στη βιομηχανία. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποτύχει η συμφωνία, κάποια άλλη συγχώνευση στην Ευρώπη δεν θα εξυπηρετούσε τον σκοπό του Deutsche Boerse καθώς οι υπόλοιποι παίκτες στην περιοχή είναι υπερβολικά μικροί.

«Είναι καθήκον μου να οδηγήσω το Deutsche Boerse και πάλι στην κορυφή», επεσήμανε ο CEO. «Αυτή η πρόταση για συγχώνευση είναι ένα μέρος της στρατηγικής μας για ανάπτυξη και όχι το τέλος μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι η επίτευξη των στόχων του Deutsche Boerse «μόνο με οργανική ανάπτυξη είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο».

Ο Kengeter άρχισε να εξερευνά πιθανές συγχωνεύσεις πέρυσι, αφότου πήρε τον Ιούνιο τα ηνία της εταιρίας. Μελέτησε «κάθε συνδυασμό που υπάρχει στον κόσμο», πριν να αποφασίσει υπέρ μιας συμφωνίας με το LSE, υποστήριξε. Μια συμφωνία με έναν εταίρο από την Ασία δεν είναι εφικτή, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι Ασιάτες δεν μας χρειάζονται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v