Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η HSBC απολύει ανώτατα στελέχη για να μειώσει τα κόστη

Οι περικοπές της τράπεζας ενδεχομένως να επηρεάσουν δεκάδες εργαζόμενους. Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη α΄ τριμήνου λόγω των περικοπών.

Η HSBC απολύει ανώτατα στελέχη για να μειώσει τα κόστη

Η HSBC Holdings προχωρά σε απολύσεις ανώτατων στελεχών στην επενδυτική τραπεζική, στο πλαίσιο των σχεδίων της να μειώσει τα κόστη σε ολόκληρη την εταιρία, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι περικοπές αντανακλούν μια σταδιακή ελάττωση στις θέσεις εργασίας, ανέφερε η πηγή, ενώ νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν δεκάδες εργαζομένους.

Πριν από έναν χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Stuart Gulliver σκιαγράφησε ένα τριετές πλάνο περιορισμού του διεθνούς δικτύου της HSBC μέσω κλεισίματος μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων και «εξάλειψης» μέχρι και 25.000 θέσεων εργασίας. Οι περικοπές του Gulliver βοήθησαν την τράπεζα να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, σχολιάζει το Bloomberg.

Η HSBC είχε ανακοινώσει το Φεβρουάριο πως θα ενσωματώσει ομαλά το βραχίονα κεφαλαίων και χρηματοδότησης στην επενδυτική τραπεζική, με αποτέλεσμα να χαθούν κάποιες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v