Πάνω από 50 χάκινγκ της Fed την περίοδο 2011-2015

Σε «κατασκοπεία» αποδίδονται κάποιες από τις παραβιάσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η Fed είχε υποψιαστεί από πριν τους χάκερς. Δεν είναι γνωστό ποιος έχει χακάρει την τράπεζα και αν είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή έκλεψε χρήματα.

Πάνω από 50 χάκινγκ της Fed την περίοδο 2011-2015

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα εντόπισε πάνω από 50 παραβιάσεις στην κυβερνοασφάλειά της από το 2011 μέχρι το 2015, με αρκετά περιστατικά να θεωρούνται «κατασκοπεία», σύμφωνα με αρχεία της Fed που επικαλείται το Reuters.

Τα στοιχεία που εξέτασε το πρακτορείο καταδεικνύουν ότι το προσωπικό της Fed είχε υποψιαστεί τους χάκερς ή κατασκόπους σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα συστήματα υπολογιστών της τράπεζας παίζουν κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια τραπεζική και περιλαμβάνουν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν συζητήσεις σχετικά με την νομισματική πολιτική που κινεί τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

To πρακτορείο αναφέρει ότι το περιεχόμενο των ντοκουμέντων της Fed για την κυβερνοασφάλειά της, αποκρύπτεται επιμελώς από το προσωπικό της προκειμένου να διατηρηθούν μυστικές οι διαδικασίες της τράπεζας που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Η Fed αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές και τα απόρρητα αρχεία δεν αναφέρουν ποιος έχει χακάρει τα συστήματά της ή αν είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή χρήματα.

«Το χάκινγκ αποτελεί μεγάλη απειλή για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα στοιχεία δείχνουν το γιατί», ανέφερε ο James Lewis του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v