H SoftBank πουλά μετοχές της Alibaba αξίας άνω των 7,9 δισ. δολαρίων

Η ιαπωνική εταιρία έχει στην κατοχή της το 32,3% της Alibaba και σκοπεύει να διατηρήσει μόνο ένα μερίδιο 28%. Προσπαθεί να μειώσει το χρέος της και να αναβιώσει την αμερικανική Sprint που αγόρασε το 2013.

H SoftBank πουλά μετοχές της Alibaba αξίας άνω των 7,9 δισ. δολαρίων

Το ιαπωνικό SoftBank Group ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει μετοχές που κατέχει στην Alibaba Group Holding, αξίας τουλάχιστον 7,9 δισ. δολαρίων. Η εταιρία επιδιώκει να περιορίσει το χρέος της εν μέσω σκληρής προσπάθειας να ενσωματώσει και να αναβιώσει την Sprint Corp, την αμερικανική εταιρία ασύρματων τηλεπικοινωνιών που απέκτησε πριν από τρία χρόνια.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών και ίντερνετ με έδρα το Τόκιο, η οποία έχει στην κατοχή της το 32,3% των μετοχών του κινεζικού κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ανέφερε πως θα κρατήσει ένα μερίδιο περίπου 28% στην Alibaba. Όπως υποστήριξε, η προγραμματισμένη πώληση θα βοηθήσει τη SoftBank να αυξήσει τη χρηματοοικονομική της σταθερότητα.

Η πώληση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία εγείρονται ανησυχίες για την μελλοντική προοπτική της Alibaba, κυρίως διότι το Μάιο η εταιρία αποκάλυψε ότι ερευνάται από την αμερικανική κεφαλαιαγορά για τις λογιστικές της πρακτικές.

Παράλληλα η SoftBank παλεύει να αναβιώσει την Sprint που αγόρασε το 2013 και αναζητά τρόπους για να ενισχύσει τον ισολογισμό της. Η ιαπωνική εταιρία βαρύνεται με ένα έντοκο χρέος ύψους πάνω από 80 δισ. δολαρίων, του οποίου περίπου το ένα τρίτο συνδέεται με την Sprint.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v