Bραζιλία: Στο 5,4% η ύφεση το πρώτο τρίμηνο

Το ΑΕΠ της Βραζιλίας συρρικνώθηκε κατά 5,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016. Οι αναλυτές ανέμεναν ύφεση 6% σε ετήσια βάση και 0,8% σε τριμηνιαία.

Bραζιλία: Στο 5,4% η ύφεση το πρώτο τρίμηνο

Η οικονομία της Βραζιλίας συρρικνώθηκε κατά 5,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, με βάση στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Πρόκειται για το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεσης.

Τα στοιχεία ωστόσο ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ύφεση 6% σε ετήσια βάση και 0,8% σε τριμηνιαία. 

Μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από την προεδρία, η νέα κυβέρνηση του Μισέλ Τεμέρ δυσκολεύεται να επαναφέρει σε τροχιά ανάκαμψης την οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Τεμέρ πρότεινε μια συνταγματική τροποποίηση για το πάγωμα των μελλοντικών δημόσιων δαπανών. Ωστόσο, η έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο την Petrobas απειλεί την κυβέρνηση του με αποσταθεροποίηση. Τις τελευταίες 10 ημέρες δύο υπουργού παραιτήθηκαν λόγω του σκανδάλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v