Γερμανία: Αύξηση 12% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το Μάιο

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 12% σε ετήσια βάση, έπειτα από άνοδο 8,4% τον Απρίλιο. Άσχημα τα πράγματα για τη Volkswagen, με τις πωλήσεις να υποχωρούν 0,6% και το μερίδιο αγοράς να πέφτει σε 19% από 20%.

Γερμανία: Αύξηση 12% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το Μάιο

Οι εγγραφές νέων οχημάτων στη Γερμανία ήταν 12% περισσότερες το Μάιο, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόσφατη τάση αύξησης της ζήτησης στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες παίρνουν μερίδιο αγοράς από την ομώνυμη μάρκα της Volkswagen στην εγχώρια αγορά της, συμπληρώνει το MarketWatch.

Η αρμόδια γερμανική αρχή, KBA, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέες εγγραφές αυξήθηκαν σε 286.931 το Μάιο συγκριτικά με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, έπειτα από άνοδο 8,4% τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις από την αρχή του χρόνου μέχρι τα τέλη Μαΐου ήταν 6,8% υψηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, πρόσθεσε.

Οι πωλήσεις της Volkswagen υποχώρησαν 0,6% το Μάιο, με το μερίδιο αγοράς της να καταγράφει πτώση σε 19% από 20% τον Απρίλιο. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης σε όρους πωλήσεων, προσπαθεί ακόμη να βγει από την κρίση που επέφερε το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v