Η Hyundai «τα βάζει» με την Tesla στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολυτελείας

Η εταιρία στοχεύει σε 28 φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα μέχρι το 2020, από 12 που έχει τώρα. Βασίζεται στο μεγάλο ενδιαφέρον για «καθαρά» αυτοκίνητα μετά τα σκάνδαλα και θέλει να γίνει Νο.2 στον κόσμο στον τομέα μετά την Toyota.

Η Hyundai «τα βάζει» με την Tesla στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολυτελείας

Η Hyundai Motor ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολυτελείας προκειμένου να ανταγωνιστεί την Tesla Motors και άλλους αντιπάλους, καθώς η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνει τα πολυτελή της προϊόντα.

Για δεκαετίες η ανάπτυξη της Hyundai οδηγούνταν κυρίως από sedan χαμηλών τιμών και οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο η εταιρία στρέφεται τώρα στα πολυτελή μοντέλα με εναλλακτικούς κινητήρες ώστε να βελτιώσει τη φήμη της και να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους κανονισμούς για το περιβάλλον ανά τον κόσμο.

«Προφανώς θα στραφούμε στους εναλλακτικούς κινητήρες (...) Εκεί είναι το μέλλον», τόνισε σήμερα ο Manfred Fitzgerald, ανώτατος αντιπρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Fitzgerald αρνήθηκε να αποκαλύψει το πότε η Hyundai θα παρουσιάσει την ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου Genesis, όμως άλλα στελέχη ανέφεραν ότι η εταιρία στοχεύει να παρουσιάσει και ηλεκτρικά sedan και SUV πολυτελείας μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

Η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο –συνυπολογίζοντας και τη θυγατρική Kia Motors- σχεδιάζει να διπλασιάσει και παραπάνω τον αριθμό των φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων της, περιλαμβανομένων πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υβριδίων, σε 28 το 2020 από 12 που είναι αυτή τη στιγμή.

«Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για ''καθαρά'' αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερο από ποτέ, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων με τα ντίζελ που περιλαμβάνουν τη Volkswagen και άλλες δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Σκοπεύουμε να γίνουμε η Νο.2 κατασκευάστρια φιλικών στο περιβάλλον αυτοκινήτων στον κόσμο μέχρι το 2020», μετά την Toyota, ανέφερε ο αντιπρόεδρος Kwon Moon-sik.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v