Συζητήσεις Twitter-Yahoo για πιθανή συγχώνευση

Μια συγχώνευση δεν είναι «τόσο τρελή όσο φαίνεται», λένε οι πηγές, αλλά εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον του Twitter δεν είναι γνήσιο. Η Verizon προηγείται στην κούρσα των μνηστήρων της Yahoo. Ο δεύτερος γύρος υποβολής προτάσεων λήγει την άλλη εβδομάδα.

Συζητήσεις Twitter-Yahoo για πιθανή συγχώνευση

Το Twitter προστέθηκε στους μνηστήρες που έχουν περικυκλώσει τη Yahoo. Στελέχη του κοινωνικού δικτύου που παλεύει να αναβιώσει την ανάπτυξή του συναντήθηκαν με τη διοίκηση της Yahoo πριν από μερικές εβδομάδες, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα συγχώνευσης των δύο εταιριών, αναφέρουν πηγές της New York Post.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη εξέτασαν για ώρες τα οικονομικά της Yahoo και συζήτησαν το αν μια συνδυασμένη στρατηγική θα μπορούσε να αποδειχθεί αποτελεσματική. «Στο Twitter πάει κανείς για άμεσες ειδήσεις και το Yahoo έχει πολλούς πελάτες να προσφέρει. Η ιδέα δεν είναι τόσο τρελή όσο φαίνεται», ανέφερε μια από τις πηγές.

Ωστόσο, το Twitter μάλλον προχώρησε στη συνάντηση περισσότερο για να αντλήσει πληροφορίες από τη Yahoo. Μία πηγή σημείωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Jack Dorsey, δεν εμφανίστηκε καθόλου: «Όταν ο CEO δεν εμφανίζεται σε μια συνάντηση της διοίκησης, αναρωτιέται κανείς πόσο σοβαρή είναι η συνάντηση αυτή». Οι πηγές εκτιμούν πως η προσέγγιση του Twitter ήταν επιφανειακή και δεν αντανακλά γνήσιο ενδιαφέρον.

Νωρίς την επόμενη εβδομάδα λήγει ο δεύτερος γύρος υποβολής προσφορών για τη βασική διαδικτυακή επιχείρηση της Yahoo, με τον κολοσσό στις τηλεπικοινωνίες, Verizon, να εξακολουθεί να προηγείται στην κούρσα. Άλλοι μνηστήρες περιλαμβάνουν την AT&T, κάποιες εταιρίες private equity και τον Dan Gilbert της Quicken Loans, του οποίου η προσφορά στηρίζεται από τον Γουόρεν Μπάφετ.

Όσο για το Twitter, πηγές από τους κόλπους της εταιρίας επισημαίνουν πως ο Dorsey έχει τα δικά του προβλήματα να κοιτάξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v