Lukoil: Πτώση 59% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Το αδύναμο ρούβλι και οι μειωμένοι φόροι έχουν ευνοήσει τους Ρώσους παραγωγούς πετρελαίου. Μικρότερες εταιρίες έχουν βοηθηθεί από τη μεγαλύτερη παραγωγή, αλλά η παραγωγή πετρελαίου και αερίου της Lukoil στη Ρωσία έχει περιοριστεί.

Lukoil: Πτώση 59% στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η Lukoil, η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε υποχώρηση 59% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, εξαιτίας της πτώσης των τιμών πετρελαίου σε χαμηλά 12 ετών.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν σε 42,8 δισ. ρούβλια (651 εκατ. δολάρια) από 104 δισ. ρούβλια το προηγούμενο έτος, τόνισε η εταιρία σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της. Οι αναλυτές είχαν κάνει λόγο για κέρδη ύψους 41,3 δισ. ρουβλίων.

Τα έσοδα υποχώρησαν σε 1,18 τρισ. ρούβλια. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν 36 δισ. ρούβλια, έναντι 63 δισ. το προηγούμενο έτος.

Τα EBIDTA διαμορφώθηκαν χαμηλότερα σε 145 δισ. ρούβλια, ενώ δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις των αναλυτών για 158 δισ.

Οι Ρώσοι παραγωγοί έχουν κατά ένα μέρος προστατευτεί από τη βουτιά στο αργό χάρη στο αδύναμο ρούβλι που έχει μειώσει τα κόστη, αλλά και στους μειωμένους φόρους από τις χαμηλές τιμές. Παρότι η μεγαλύτερη παραγωγή βοήθησε μικρότερους παραγωγούς, όπως η Bashneft και η Gazprom Neft, να τονώσουν τα κέρδη τους κατά το πρώτο τρίμηνο, η παραγωγή της Lukoil στη Ρωσία έχει περιοριστεί.

Η παραγωγή πετρελαίου και αερίου μειώθηκε συνολικά σε 2,35 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v