Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνεται το προβάδισμα του Βrexit στις δημοσκοπήσεις

Ανοδική τάση του Βrexit δείχνουν δημοσκοπήσεις. Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων σε διαδικτυακή δημοσκόπηση της ICM, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Βουτιά της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Διευρύνεται το προβάδισμα του Βrexit στις δημοσκοπήσεις

Mε μόλις μερικές εβδομάδες να απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Βρετανία, νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυξάνεται η στήριξη υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα αποτελέσματα από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση της ICM που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα έδειξαν ότι αυτοί που θέλουν να φύγουν από την Ε.Ε. ανέρχονται στο 48% και αυτοί που θέλουν να παραμείνουν, μόνο στο 43%.

Αν ληφθούν υπόψη και οι απαντήσεις «δεν γνωρίζω» που φτάνουν στο 9%, τότε το 53% τάσσεται υπέρ του Brexit και το 47% κατά, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών.

«Μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα κατά την οποία ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Μάικλ Γκόουβ έδειξαν τις προθέσεις τους στην τηλεόραση, το εβδομαδιαίο βαρόμετρο του ICM και οι τελευταίες δύο δημοσκοπήσεις που εκδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες δείχνουν πως ίσως έχει προκύψει μια τάση υπέρ της αποχώρησης», ανέφερε σε ανακοίνωση στο διαδίκτυο στέλεχος της ICM.

Σε διαφορετική δημοσκόπηση της YouGov για την εκπομπή «Good Morning Britain» της ITV, το ποσοστό όσων θέλουν να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. ανήλθε στο 45% και όσων θέλουν να παραμείνουν στο 41%. Την ίδια στιγμή, το 11% ανέφερε πως είναι αναποφάσιστο.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε από την 1η έως την 3η Ιουνίου σε δείγμα 3.495 ανθρώπων.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, οι μετατοπίσεις αυτές αποτυπώνονται και σε άλλες δημοσκοπήσεις. Δημοσκόπηση της Opinium που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο για την εφημερίδα Observer βρήκε προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων για το στρατόπεδο του Brexit, έναντι 41% για το στρατόπεδο αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής.

Η δημοσκόπηση της ICM οδήγησε τη στερλίνα σε ελεύθερη πτώση έναντι του δολαρίου. Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει πτώση 0,8% έναντι του δολαρίου, στο 1,43 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v