Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η HSBC διώχνει ανώτατα στελέχη λόγω αναδιάρθρωσης

Η τράπεζα προσπαθεί φέτος να μειώσει τα κόστη αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα. Περικόπτει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει αποσυρθεί από δεκάδες δραστηριότητες, για να βελτιώσει τις αποδόσεις στους μετόχους.

Η HSBC διώχνει ανώτατα στελέχη λόγω αναδιάρθρωσης

Η HSBC έδιωξε σήμερα κάποιους από τους ανώτατους τραπεζίτες της στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της επενδυτικής της τράπεζας, μεταδίδει το MarketWatch.

Οι Florian Fautz, επικεφαλής εξαγορών και συγχωνεύσεων παγκοσμίως, και John Crompton, επικεφαλής εταιρικής χρηματοδότησης, είναι μεταξύ των τραπεζιτών που φεύγουν εξαιτίας της αναδιαμόρφωσης των δραστηριοτήτων.

Οι αλλαγές έρχονται αφού η τράπεζα σχημάτισε τον Φεβρουάριο ένα νέο παγκόσμιο τμήμα τραπεζικής και προσέλαβε το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, Matthew Westerman, ως συνεπικεφαλής με τον Robin Phillips.

«Η νέα μας δομή θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας, φέρνοντας τις ομάδες μας πιο κοντά -και θα βελτιώσει τις αποδόσεις για τους μετόχους μας βελτιώνοντας την κερδοφορία μας και παράγοντας αποδοτικότητα», τόνισαν σε εσωτερικό υπόμνημα οι Westerman και Phillips.

Η HSBC περικόπτει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει αποσυρθεί από δεκάδες δραστηριότητες, προκειμένου να βελτιώσει τις αποδόσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Gulliver επεσήμανε τον Απρίλιο ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση φέτος, στην προσπάθεια να μειώσει τα κόστη αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα, εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών στην Ασία και άλλες βασικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v