Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Hertz χωρίζεται σε δύο εταιρίες τον Ιούλιο

Οι δύο εταιρίες θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται ξεχωριστά την 1η Ιουλίου. Ο διαχωρισμός θα ολοκληρωθεί με διανομή μερίσματος και βάσει των μετόχων που θα είναι καταγεγραμμένοι στις 22 Ιουνίου.

H Hertz χωρίζεται σε δύο εταιρίες τον Ιούλιο

Η Hertz Global Holdings ανακοίνωσε ότι το σχέδιό της να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και ενοικίασης εξοπλισμού σε δύο ξεχωριστές εισηγμένες εταιρίες, εγκρίθηκε και επίσημα από το συμβούλιό της.

Η επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων, Hertz Rental Car Holding, θα μετονομαστεί σε Hertz Global Holdings, ενώ η εταιρία ενοικίασης εξοπλισμού θα λέγεται Herc Holdings.

Ο διαχωρισμός θα ολοκληρωθεί μέσω διανομής μερίσματος, κατά την οποία οι μέτοχοι που θα είναι καταγεγραμμένοι στις 22 Ιουνίου θα λάβουν μία μετοχή της Hertz Rental Car για κάθε πέντε που έχουν στην κατοχή τους. Παράλληλα, κάθε τρέχουσα μετοχή θα αντιπροσωπεύει μία μετοχή στην Herc Holdings.

Η κίνηση θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου και οι εταιρίες θα αρχίσουν εκείνη την ημέρα να διαπραγματεύονται ξεχωριστά.

Το MarketWatch επισημαίνει ότι η μετοχή της Hertz έχει πέσει 29% μέχρι στιγμής το 2016 βάσει του κλεισίματος της Παρασκευής, τη στιγμή που εκείνη της ανταγωνίστριας Avis Budget Group έχει εμφανίσει πτώση 16% και ο S&P 500 έχει ανέβει 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v