Μακελειό με 11 νεκρούς από τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τους Κούρδους κατηγορεί ο Τούρκος πρόεδρος.

Μακελειό με 11 νεκρούς από τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο την αστυνομία έγινε σήμερα σε ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης και στοίχισε τη ζωή σε έντεκα ανθρώπους, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί, σε μια χώρα που έχει ήδη πληγεί από σειρά επιθέσεων που αποδίδονται στους τζιχαντιστές και τους Κούρδους αντάρτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "έδειξε" ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του PKK, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα που είχε στόχο αστυνομικούς των ειδικών μονάδων για την καταστολή των ταραχών", δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, για την οποία ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε στο Βεζνέτσιλερ, έναν πολυσύχναστο τομέα της πόλης, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 36 ανθρώπων, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε.

Ο τρόπος που έγινε αυτή η επίθεση, που απ' ό,τι φαίνεται δεν είχε στόχο τους τουρίστες, ανταποκρίνεται σ' αυτόν του PKK, των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk ο Μετέ Γιαράρ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας.

 

 Απευθείας σύνδεση μέσω RT με την Κωνσταντινούπολη













ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v