Mπλανσάρ: Αναγκαία νέα διαγραφή ελληνικού χρέους

Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Les Echos o Ολιβιέρ Μπλανσάρ.

Mπλανσάρ: Αναγκαία νέα διαγραφή ελληνικού χρέους

Την γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό χρέος υποστηρίζει ο τέως επικεφαλής οικονομολόγος του, Ολιβιέρ Μπλανσάρ, λέγοντας πως είναι αναγκαία μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echos, ο κ. Μπλανσάρ τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν υπάρξει ανάπτυξη.

Είναι ανώφελο να τον αναγκάσουν να τις εφαρμόσει στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον, σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν έχει λάβει τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μπλανσάρ υποστήριξε πως στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου όταν η ανάπτυξη γύρισε σε θετικό έδαφος όλοι άρχισαν να μιλούν για το ισπανικό θαύμα. Όπως ανέφερε, στην αρχή η οικονομική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα και η ανεργία βρισκόταν κοντά στο 25%, αλλά στην συνέχεια το κλίμα άλλαξε οριστικά.

«Δημιούργησε μια νέα δυναμική» τόνισε, λέγοντας πως αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v