Γαλλία: Ανάπτυξη 0,2% αναμένει το β' τρίμηνο η κεντρική τράπεζα

Η Τράπεζα της Γαλλίας αναμένει μικρή επιβράδυνση το δεύτερο τρίμηνο. Η πρόβλεψη εξακολουθεί να αντανακλά μια σταθερή πορεία ανάκαμψης. Η γαλλική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη 1,5% του ΑΕΠ το 2016.

Γαλλία: Ανάπτυξη 0,2% αναμένει το β τρίμηνο η κεντρική τράπεζα

Η γαλλική οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί ελαφρώς κατά το δεύτερο τρίμηνο έπειτα από ένα ισχυρό ξεκίνημα φέτος, εκτίμησε σήμερα η Τράπεζα της Γαλλίας.

Βάσει της μηνιαίας έρευνας της κεντρικής τράπεζας για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Μαΐου, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί 0,2% στο τρίμηνο που λήγει στα τέλη Ιουνίου και σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, κατά το οποίο ενισχύθηκε 0,5%.

Προηγούμενη εκτίμηση της Τράπεζας της Γαλλίας τον περασμένο μήνα, έκανε λόγο για αύξηση 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Και πάλι, σύμφωνα με το MarketWatch η πρόβλεψη καταδεικνύει πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάκαμψης.

Η ισχυρότερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, αλλά και μια απότομη πτώση στον αριθμό των ανέργων το Μάρτιο, οδήγησε το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να υποστηρίξει πως τα πράγματα πάνε καλύτερα έπειτα από τέσσερα χρόνια υποτονικής ανάπτυξης και αυξανόμενης ανεργίας.

Η κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη 1,5% στο ΑΕΠ φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v