Βρετανία: Αύξηση 2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο

Οι μεταποιήσεις οδήγησαν την αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή, χάρη στις εξαγωγές φαρμάκων και τον κρύο καιρό που τόνωσε αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Τα στοιχεία εγείρουν ελπίδες για ισχυρό δεύτερο τρίμηνο, άλλοι δείκτες υπονοούν επιβράδυνση το '16.

Βρετανία: Αύξηση 2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο

Η βρετανική βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, γεγονός που αντιπροσωπεύει θετική έκπληξη αφού άλλοι δείκτες είχαν νωρίτερα υπαινιχθεί μια μεγάλη βουτιά στο μήνα.

Η παραγωγή των βιομηχανιών ενισχύθηκε 2% τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, το οποίο αντιπροσωπεύει τον πιο γρήγορο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2012. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, η βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε 1,6%. Πρόκειται για την ισχυρότερη ανάπτυξη εδώ και δύο χρόνια.

Το MarketWatch τονίζει πως οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν υποχώρηση στην παραγωγή.

Ισχυρότερος παράγοντας στην αύξηση στάθηκε ο μεταποιητικός τομέας, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην άνοδο που εμφάνισαν οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων. Την ίδια στιγμή, ένας πιο κρύος από το αναμενόμενο Απρίλιος προσέφερε μια άνοδο στο αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, τονίζει η στατιστική υπηρεσία.

Τα νούμερα αντιβαίνουν στις έρευνες όπου συμμετείχαν τα βρετανικά εργοστάσια και οι οποίες υπαινίσσονταν πτώση που θα οδηγούσε σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στον τομέα. Τα επίσημα στοιχεία εγείρουν ελπίδες πως η βρετανική οικονομία διανύει ένα ισχυρότερο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πάντως, οι περισσότεροι δείκτες εξακολουθούν να υπονοούν επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα το 2016, καθώς η Βρετανία παλεύει με την ανομοιογενή παγκόσμια ανάπτυξη και την αβεβαιότητα που περιβάλλει το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v