Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται ο επικεφαλής της Suzuki λόγω λανθασμένων δοκιμών χιλιομέτρησης

Η εταιρία αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι χρησιμοποίησε λάθος μεθόδους στις δοκιμές χιλιομέτρησης. Σχεδιάζει να εισάγει βελτιώσεις που θα περιλαμβάνουν καλύτερη εκπαίδευση για τους μηχανικούς και ισχυρότερα συστήματα υπολογισμών.

Παραιτείται ο επικεφαλής της Suzuki λόγω λανθασμένων δοκιμών χιλιομέτρησης

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Suzuki Motor, Osamu Suzuki, πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του CEO μετά την αποκάλυψη τον περασμένο μήνα πως η εταιρία χρησιμοποίησε λάθος μεθόδους στις δοκιμές χιλιομέτρησης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία, ο Suzuki θα παραμείνει πρόεδρος της εταιρίας, ενώ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Osamu Honda θα αποσυρθεί.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σε όρους πωλήσεων, αποκάλυψε το Μάιο πως χρησιμοποίησε λάθος μεθόδους για να υπολογίσει τις αποστάσεις που διανύουν μοντέλα που χρονολογούνται ήδη από το 2010. Η εταιρία υπέβαλε στοιχεία από δοκιμές σε εξωτερικούς χώρους και όχι από δοκιμές με σβησμένο κινητήρα.

Ιάπωνες ερευνητές εισέβαλαν την τελευταία εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία της Suzuki, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τις ακατάλληλες δοκιμές.

Η παραίτηση του CEO και η αποχώρηση του εκτελεστικού αντιπροέδρου θα τεθούν σε ισχύ στις 29 Ιουνίου, αφού πρώτα εγκριθούν από τους μετόχους στην ετήσια γενική συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία σχεδιάζει να εισάγει βελτιώσεις που θα περιλαμβάνουν καλύτερη εκπαίδευση για τους μηχανικούς και την ισχυροποίηση των συστημάτων δοκιμών χιλιομέτρησης. Όπως πρόσθεσε, θα αρχίσει να ενθαρρύνει και τις καταγγελίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v