Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bερολίνο: Δικαστική ήττα για Airbnb

Δικαστήριο στη Γερμανία απέρριψε ένσταση που είχαν υποβάλλει υπηρεσίες διαχείρισης φιλοξενίας κατά ρύθμισης των δημοτικών αρχών του Βερολίνου. Παράνομες οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις ολόκληρων διαμερισμάτων ή κατοικιών.

Bερολίνο: Δικαστική ήττα για Airbnb

Την απόφαση των δημοτικών αρχών του Βερολίνου να απαγορεύσουν ως παράνομες τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις ολόκληρων διαμερισμάτων ή κατοικιών ενέκρινε δικαστηρίο της Γερμανίας, σε μια απόφαση με επιπτώσεις για διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Airbnb.

«Τα βασικά δικαιώματα των εναγόντων δεν παραβιάζονται από την ρύθμιση» ανέφερε στο αιτιολογικό της απόφασης ο δικαστής Rautgundes Schneidereid. «H διάθεση κατοικιών σε προσιτή τιμή απειλείται σοβαρά σε όλη την πόλη του Βερολίνου και ως εκ τούτου η ρύθμιση είναι δικαιολογημένη» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, διάφορες υπηρεσίες διαχείρισης φιλοξενίας είχαν υποβάλλει ένσταση κατά της απαγόρευσης των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων στο Βερολίνο.

Με βάση την ρύθμιση, όσοι νοικιάζουν τα σπίτια τους στην γερμανική πρωτεύουσα για περίοδο μικρότερη των δύο μηνών αντιμετωπίζουν πρόστιμα ως και 100.000 ευρώ. Αν και οι ιδιοκτήτες μπορούν να διεκδικήσουν την λήψη άδειας, οι δημοτικές αρχές έχουν διαμηνύσει πως θα απορρίψουν το 95% των αιτημάτων που θα λάβουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v