Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Glencore πουλά μερίδιο της γεωργικής επιχείρησης

Η μεταλλευτική εταιρία προσπαθεί να μειώσει το βάρος χρέους της. Πουλά μερίδιο 9,99% για 624,9 εκατ. δολάρια, ενώ πρόκειται να εξαλείψει από τα βιβλία της περίπου 3,6 δισ. από το χρέος της μονάδας.

Η Glencore πουλά μερίδιο της γεωργικής επιχείρησης

Η Glencore συμφώνησε να πουλήσει ένα μερίδιο 9,99% της γεωργικής της επιχείρησης σε ένα μεγάλο καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο, καθώς ο κολοσσός στα εμπορεύματα εξακολουθεί να μειώνει το μεγάλο βάρος χρέους του.

Τον Απρίλιο, η εταιρία συμφώνησε να πουλήσει ένα 40% της επιχείρησης στο Canada Pension Plan Investment Board, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της χώρας, για 2,5 δισ. σε μετρητά. Παράλληλα, διατήρησε το δικαίωμα να πουλήσει μελλοντικά ένα επιπρόσθετο μερίδιο 20%.

Η πιο πρόσφατη συμφωνία είναι αξίας 624,9 εκατ. δολαρίων. Η Glencore τόνισε ότι θα διατηρήσει το 50,01%, καθώς και ότι θα εξαλείψει από τα βιβλία της περίπου 3,6 δισ. δολάρια από το χρέος της μονάδας.

Η εταιρία με έδρα την Ελβετία, είναι η τρίτη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στον κόσμο σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, τονίζει το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v