O Soros στρέφεται στον χρυσό

Ο επενδυτής αγόρασε χρυσό και μετοχές εταιριών εξόρυξης χρυσού. Εκφράζει ανησυχίες για τη φυγή κεφαλαίων από την Κίνα, αλλά και για το συνδυασμό προσφυγικού-Ελλάδας-Brexit που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση της ΕΕ.

O Soros στρέφεται στον χρυσό

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros προχώρησε πρόσφατα σε μια σειρά «μεγάλων επενδύσεων σε πτωτική πορεία», έπειτα από μακρά περίοδο απομάκρυνσης από το trading, σύμφωνα με ρεπορτάζ της WSJ που επικαλείται το CNBC.

Το Soros Fund Management, το οποίο διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. δολάρια για λογαριασμού της οικογένειας Soros, πούλησε μετοχές και αγόρασε χρυσό και μετοχές σε εταιρίες εξόρυξης χρυσού, εν μέσω μιας «πιο ζοφερής» εικόνας της παγκόσμιας οικονομικής προοπτικής και της δυνατότητας για μεγάλες κινήσεις στην αγορά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο επενδυτής εξέφρασε ιδιαίτερες ανησυχίες για τη φυγή κεφαλαίων από την Κίνα, σημειώνοντας πως το πολιτικό περιβάλλον στην ενδοχώρα μπορεί να αποτρέψει τις μακροχρόνιες μεταρρυθμίσεις.

Ο George Soros προειδοποίησε επίσης ότι ένας συνδυασμός της προσφυγικής κρίσης, των προκλήσεων από το θέμα της Ελλάδας και της πιθανότητας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v