Κίνα: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Μάιο

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2% έναντι ανόδου 2,3% τον Απρίλιο. Οι τιμές παραγωγού παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος για 51ο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας 2,8%.

Κίνα: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Μάιο

Ο πληθωρισμός της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάιο, χάνοντας momentum για πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες. Όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία που έδωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για πληθωρισμό 3% φέτος.

Οι κινεζικές τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 2% τον Μάιο σε σχέση με το περασμένο έτος, δηλαδή με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με το 2,3% που εμφάνισαν τον Απρίλιο, τόνισε η εθνική στατιστική υπηρεσία. Οι μειούμενες τιμές στα τρόφιμα αποτέλεσαν τον κύριο παράγοντα στην επιβράδυνση, πρόσθεσε.

Η μέτρηση δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι είχαν κάνει λόγο για άνοδο 2,2% κατά μέσο όρο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος για 51ο συνεχόμενο μήνα, εμφανίζοντας πτώση 2,8% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 3,4% τον Απρίλιο και μιας υποχώρησης 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters.

Ο Wei Li, οικονομολόγος για την Κίνα στην Commonwealth Bank of Australia, απέδωσε αυτή την πτώση στις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην ενέργεια, τονίζει το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v